Haberler

Dokuma dünyaya açıldı

Dokuma Fabrikası arazisinin yeşil alan bölümünün halka açılması çalışmalarına herkesin katkıda bulunması amacıyla web sayfası kuruldu. Antalyalılar,  www.kepezdokuma.com adlı siteden dilek ve temennilerini ilerek Dokuma’nın halka açılması çalışmalarına katkı sağlayabilecekler.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası arazisinin, mevcut planda yeşil alan olan 238 bin m2’lik bölümünün ortak akılla, şeffaf bir ortamda halka açılmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Başkan Tütüncü, ilk olarak Dokuma park alanıyla ile ilgili fikir projesi hazırlaması amacıyla meclis kararıyla, Antalya dinamiklerinden ve meclisteki 3 partinin temsilcilerinden oluşan çalışma grubu kurulmasını sağladı.
Dokuma’ya hayat geldi  

Tütüncü, daha sonra Kepez Belediyesi’nin, yüzde 99,98 hissedarı olduğu Antalya Pamuklu Dokuma AŞ’nin mülkiyetindeki fabrika binasında ve yeşil dokuda yaşanan ilgisizliği ve bakımsızlığı ortadan kaldırmaya dönük adım attı.  Fabrika arazisinin, imar planında park ve meydan alanı olarak düzenlenen kısmında acil bir koruma çalışması yapılması amacıyla Kepez Belediyesi ve Dokuma AŞ arasında protokol imzalandı. Protokolün, Kepez Belediye Meclisi’nde onaylanmasından sonra fabrika binasının ve diğer binaların ve bitki örtüsünün daha fazla zarar görmemesi ve güvenliğin sağlanmasına yönelik fiziki çalışmalar gerçekleştirildi.

“ www.kepezdokuma.com” yayında

Başkan Hakan Tütüncü, son olarak Dokuma arazisinin, Antalya dinamiklerinin ortak aklıyla, şeffaf bir ortamda halka açılması çalışmalarını internet ortamına taşıdı. Dokuma Fabrikası’nın tanıtılması, Dokuma alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapılması ve park alanının halka açılması çalışmalarına herkesin fikri katkıda bulunması amacıyla web sayfası kuruldu.  Antalya ile Türkiye’nin değişik illerinde yaşayanlar, “ www.kepezdokuma.com”  adlı web sayfasından hem Dokuma’nın halka açılmasına fikri katkıda bulunabilecekler hem de yapılan çalışmaları takip edebilecekler.

 Web sayfasında Dokuma’nın tarihçesi,  Dokuma alanında yapılan çalışmaların haberleri, Başkan Hakan Tütüncü’nün mesajı, dilek ve öneriler bölümü, Dokuma Çalışma Grubu’nun yaptığı toplantıların videoları yer alıyor.

“Şeffaflığı artırdık”

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma’nın halka açılması çalışmalarında var olan şeffaflığı artırmak, çalışmalara her kesimin, herkesin fikri katkısını alabilmek amacıyla web sayfasını kurduklarını söyledi.  Dokuma arazisinin yeniden Antalya’ya kazandırılması çalışmalarını web sayfasıyla dünyaya açtıklarına işaret eden Tütüncü, “ Herkes ve her kesim,  hem çalışma grubunun toplantılarına katılarak hem de web sayfası üzerinden Dokuma alanında ne yapılacağıyla ilgili fikir ve önerilerini dile getirebilirler.” diye konuştu.

Geçmişi…

1956’da temeli atılan, 1961’de üretime başlayan ve 2003’te üretimin durduğu Dokuma Fabrikası alanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2004'te Kepez Belediyesi'ne devredilmişti 488 dönümden oluşan Dokuma İplik Fabrikası'nın “üst kullanım hakkı” 2005’te 49 yıllığına ihalesiz olarak özel bir şirkete verilmişti. Söz konusu tahsisin iptali yolunda gerçekleştirilen girişimler sonucu, 2012 yılının sonunda İdare Mahkemesi'nin tahsisin iptaliyle ilgili kararı Danıştay tarafından onanmıştı.