Haberler

​Dokuma emeklilerine lokal müjdesi

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası belgeselinde seslendiği fabrikanın emeklilerine lokal, müze ve düğün salonu müjdesi verdi.
Kepez Belediyesi, halka açmak için çalışma başlattığı ve Antalya'nın hafızasında önemli bir yeri olan Dokuma Fabrikası'nın belgeselini hazırlattı.

Belgeselde Dokuma Fabrikası'nın tarihi, çalışanların hayatı ve  fabrikanın yeniden Antalya'ya kazandırılması anlatılıyor. Hatıralarınıza dokunmaya hazır olun, sloganı ile hazırlanan belgeselin ilk gösterimi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.

1961'de üretime başlayan,2003'te üretimi duran Dokuma Fabrikası'nın hatıralarının yeniden canlandığı belgeselin galasını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak  Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Dokuma çalışma grubu üyeleri ile fabrikada çalışıp emekli olanlar ve aileleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı belgeselin gösteriminden sonra sahneye gelen Başkan Tütüncü, yaptığı konuşmada, "Dokuma belgeseli ile Dokuma'ya emek verenleri  güzel bir nostaljiye davet ettik." dedi.
Dokuma emekçilerinin desteği önemli

Tütüncü, Dokuma'nın Antalya'ya kazandırılması,  eski hatıralarıyla  birlikte şehre merhaba demesi için bir süreden beri hummalı bir çalışmayı  yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bu çalışmalarımız sırasında da bize en fazla duygusallığı yaşatan konulardan bir tanesi de Dokuma çalışanlarıyla buluşmalarımız oldu. Dokuma çalışanlarıyla çok anlamlı ve duygusal istişare toplantıları yaptık. Bu toplantılar, Dokuma'nın yeniden Antalya'ya kazandırılması  yönelik  başlattığımız çalışma için çok kıymetli.  Dokuma emekçilerinin, fikri katkılarıyla, destekleriyle  Dokuma'da çok güzel bir gelişmeyi, kent için faydalı bir ürünü  ortaya koyacağız. "
"Dokuma'yı geleceğe taşıyoruz"
 

Tütüncü, "Dokuma çalışanlarıyla bir hayalimi paylaşmak istiyorum." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dokuma'yı gerçekten Antalya hayatına kazandırırken sizlerin hatıralarınıza çok büyük hürmet ediyorum.  Hatıralarınıza geleceğe elbirliği taşıyalım, diyorum. Bizdeki bilgiler 7 binin üzerinde kişi Dokuma'da çalışmış. Yaklaşık 50 yıllık hizmet süresi boyunca  Dokuma'dan 7 bin kişinin çalışmış olması çok önemlidir. 7 bin kişinin hatırasını bundan 50-100 sene sonrasında canlı tutabilmek, bu şehrin bir unsuru olarak ortaya koymak önemli bir hedeftir. Hepimizi ölümlüyüz. Bu fani dünyadan gelip geçiyoruz. Arzu ediyorum ki, Dokuma hatırası uzun yıllar bu şehirde yaşasın. Uzun yıllar Namık Kemal Bulvarı'ndan geçenler ya da Dokuma Fabrikası'nın arkasındaki Dumlupınar Bulvarı'ndan geçenler Dokuma'nın hatıralarıyla buluşsunlar. Dokuma'da çalışmalarımız bu anlamda başladı. Bu çalışmaya, Dokuma'da çalışan arkadaşlarımız katkı veriyorlar.  Diğer taraftan meslek odalarımız, meclisteki partilerimizin temsilcilerinden oluşan çalışma grubumuzun destekleriyle, gayretleriyle Dokuma'yı geleceğe taşıyoruz."
Dokuma emekçilerine 4 müjde

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında Dokuma'dan emekli olan çalışanlara şu müjdeleri verdi. "Bu yıl idare binasını, hatıraların sergilendiği  bir müze haline dönüştüreceğiz. İdari bina da Dokuma arşivinin sergileneceği ve fabrikanın eski günlerini anlatan bir müze açacağız. 2016 yılındaki hedefimizde  fabrika binasında, üretim sürecinin mizansenlerle anlatıldığı bir müze oluşturacağız. Her iki müzeye de kullanılmak üzere  sizlerin Dokuma ile ilgili çok kıymetli hatıralarınıza ihtiyacımız var. O dönemde çekilmiş bir fotoğrafı , ya da fabrikayla alakalı bir gazete ilanını, bir reklamı, ürünü  bizimle paylaşmanızı istiyorum.  Paylaşacağınız bilgileri digital ortama aktaracağız.
Memurlar yemekhanesini, Dokuma çalışanlarımızın  kullanabileceği bir lokal haline getiriyoruz. Bu lokal, Dokuma emeklilerine özel hizmet veren, buluşma yeri olacak.
Eskiden  işçi yemekhanesinde düğünler oluyormuş. O mekanı yine düğün salonu haline getireceğiz.
Yine yılda bir gün tespit edeceğiz ve o gün hayatta olan Dokuma çalışanlarıyla bir araya geleceğiz."
Tütüncü, konuşmasını , "Dokuma Antalyalıların, Dokuma sizlerin. Dokuma bu şehirde yaşayan herkesin.  İstiyoruz ki,  Dokuma güzelliğini dünya durdukça sürdürsün." diyerek tamamladı.
Dokuma emeklilerinden tam destek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nü, Dokuma'nın yeniden halka kazandırılması için ortaya koyduğu irade, Dokuma emeklilerinden tam destek aldı. Dokuma çalışanları adına Zeynep Uslu, Tütüncü'ye, Dokuma hatıralarının yaşatılmasına yönelik desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Plakette, Dokuma Fabrikası'nın, üretime başladığı 1961'de kullandığı "Yivli Minare'dir Markası Antalya Dokuma Fabrikası"  sloganın yer aldı.