Haberler

Dokuma’yı “halka açacağım” dedi ve açtı

Başkan Hakan Tütüncü, 13 yıldır Antalyalılara kapalı olan Dokuma Fabrikası alanını, halka açma sözünü yerine getirdi.  Dokuma alanı, uçurtma şenliği ile kapılarını yeniden halka açtı.

Tahsisiyle tartışma konusu olan ve 488 dönüm alandan oluşan Dokuma Fabrikası alanı, uzun yıllar aş ve iş kapısı olduğu Antalya’ya yeniden hizmet vermeye başladı.
 
Kepez Belediyesi,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Dokuma Fabrikası alanının futbol sahasında, 1. Uçurtma Şenliği düzenledi.

Böylece uzun yıllar atıl ve kalan ve Antalya için çok önemli bir değer olan Dokuma alanı, çocuklarla yeniden eski günlerindeki canlılığına kavuştu.

Lütfi Elvan da Dokuma’da 

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan da eşi Zeliha Elvan ile uçurtma şenliğine katılarak, Dokuma’nın yeniden halka açılması sevincine ortak oldu. Elvan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile şenlik alanını gezerek, ailelerle ve çocuklarla buluştu. Çocuklar ve aileleri, Lütfi Elvan’ı ve Başkan Tütüncü’yü ilgiyle karşıladılar. Elvan ve Tütüncü, çocukların ve vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini de kırmadı.

Dokuma modern bir yaşam merkezi olacak 

Tütüncü, şenlikte yaptığı konuşmada, uzun yıllar atıl halde kalan 2005’te yapılan tahsisiyle sürekli tartışma konusu olan Dokuma alanının, halka açılması konusunda çok önemli bir irade ortaya koyduklarının altını çizdi. “Dokuma halkın olmalıdır, demiştik ve Dokuma’yı halka açtık.” diyen Tütüncü,  “Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın ve Hükümetimizin destekleriyle Dokuma’ya çok güzel fonksiyonlar kazandıracağız.  Dokuma, halkımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik çok farklı sosyal ünitelerin olduğu modern bir yaşam merkezi olacak.” açıklamasını yaptı.

Elvan’ın katılımı anlamlı oldu 

Uçurtma Şenliği ve Dokuma’nın halka açılması sevinçlerini paylaşmasından dolayı eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a ve eşine teşekkür eden Tütüncü, “Sayın Bakanımızın, halkımızla buluşması Antalya ve Kepez açısından Dokuma şenliği açısından çok anlamlı oldu.  Halkımız, Sayın Bakanımızı yanlarında görünce çok mutlu oldular.” ifadesini kullandı.

Dokuma eski günlerine geri dönüyor 

Başkan Hakan Tütüncü, 1. Uçurtma Şenliği ile çocukların elektrik telleri,  arabalar, binalar olmadan Dokuma alanında uçurtma uçurmalarını amaçladıklarını belirtti. Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eskiden bizim çocukluğumuzda şehirler çok büyük değilken uçurtma uçurabileceğimiz alanlar vardı. Şehirler büyüdü her tarafa binalar yapıldı.   Dolayısıyla çocuklarımız artık mahallelerinde uçurtma uçuramıyor, baharın lezzetini yaşayamıyor. Çocuklarımızın baharın lezzetini yaşayabilecekleri uçurtmalarını uçurabilecekleri Dokuma alanında bu şenliği düzenlemek istedik.  Önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz şenlikler çok daha güzel olacak. Çok daha büyük etkinlikleri Dokuma meydanında yapacağız. Dokuma artık eski tarihi günlerine geri dönüyor. Hayırlı uğurlu olsun.”

Elvan, Dokuma’yı halka açan Tütüncü’yü kutladı 

Dokuma Fabrikası’nı yeniden halka açma gayretlerinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’yü kutlayan Lütfi Elvan da konuşmasında şunları kaydetti: “Uçurtma Şenliği’nde, çok güzel bir ortamda çocuklarla, velileriyle ve öğretmenleriyle bir araya geldik.  Dokuma Fabrikası alanı, yıllarca vatandaşa kapalı kalmıştı. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Bey’in girişimleriyle, gayretleriyle artık Dokuma halkı açılıyor. Kepez halkı da Dokuma’nın halka açılmasından memnun.  Artık Antalyalılar,  Dokuma alanını çocuklarıyla birlikte rahat bir şekilde kullanabilecekler.” 

Çocuklarla şarkı söylediler 

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Antalya 1. Sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, konuşmasının sonunda çocuklara şöyle seslendi: “Güzel çocuklarımız sizlere güveniyoruz. Sizler yarının milletvekilleri, bakanları olacaksınız. Belki aranızdan başbakan da çıkacak.  Derslerinize çok çalışacaksınız ve inşallah çok daha iyi yerlerde olacaksınız. Sizler bu ülkeyi daha da büyüteceksiniz. Sizlere güveniyorum.”

Konuşmaların ardından Lütfi Elvan, Başkan Tütüncü, çocuklarla birlikte  “Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar” ve “ Arkadaşım Eşşek” şarkılarını söylediler.
  
Uçurtma Şenliği’ne, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı.