Haberler

Tütüncü söz verdi Dokuma şenlendi

Dokuma’yı Antalyalılara kazandırma vaadini gerçekleştiren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, uçurtma şenliğinin ardından bu kez de cirit gösterisi düzenledi.
 
Atıl durumdaki Dokuma Fabrikası’nı Antalyalılara kazandırma amaçlı ‘Dokuma’yı Halka Açıyoruz’ sloganıyla bir dizi girişimlere başlayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, alanda düzenlediği uçurtma şenliğinin ardından bu kez de cirit gösterisiyle alkış aldı.

Günlük yoğun programı arasında bulduğu her fırsatta Dokuma Fabrikası’nın halka sunma ön çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Tütüncü, verdiği sözü yerine getirdi. Alanda üst üste yapılan 2 şenlik ile, fabrika alanı Antalyalılar tarafından kullanıldı.
 
Konser ve halk oyunları gösterisi
 
Kepez Belediyesi ile Yörükler Derneği işbirliğiyle yapılan cirit gösterisine, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Yusuf İşeri de izledi. Aksu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Türk halk müziği şarkıcısı Öznur Özaslan’ın konseriyle renklenen etkinlikte, Uşak Belediyesi Cirit takımı ata sporunu gösterisiyle tanıttı.
 
Temsili savaş oyunu
 
Katılımcılara cirit ile ilgili ön bilgi veren Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, “Tarihte atları ilk ehlileştiren Türklerdir. Orta Asya’dan beri oynanan ata sporu, temsili savaş oyunu olarak geliştirildi.” dedi.

Ardından gösteri amaçlı cirit sporu yapıldı. Kırmızı ve beyaz takım olarak ikiye ayrılan cirit sporcuları, cirit ile rakiplerini vurarak, ya da rakibinin attığı ciridi havada yakalayarak puan almak için at koşturdu. İlk kez bu sporu izleyen seyirciler, heyecanlı dakikalar yaşadı.