Haberler

Antalya Dokuma’yı konuşacak

Dokuma İplik Fabrikası’nın ne olacağına karar verecek olan komisyon, ilk toplantısını Pazartesi günü yapacak.
 
Dokuma İplik Fabrikası park alanında ne yapılacağı kararını verecek olan komisyon, ilk toplantısını pazartesi günü gerçekleştiriyor.

Kepez Belediyesi Meclisi’nin yılın ilk toplantısında oy birliğiyle kabul ettiği 15 kişilik komisyon, sivil toplum kuruluşları, üniversite, esnaf ve ticaret odaları ile siyasi partilerin temsilcilerinden oluşuyor. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün buraya ne yapılacağı kararını Antalyalıların vermesini istemesi üzerine oluşan komisyonun saat 11.00’deki ilk toplantısı, basına açık olacak.

Komisyon toplanıyor

Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası’nda ikişer, Antalya Ticaret Odası, Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kepez Belediye Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti gruplarından da birer temsilciden oluşuyor.

Tütüncü sözünü tuttu

Bilindiği üzere Yaklaşık 10 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından 488 dönümden oluşan Dokuma İplik Fabrikası'nın “üst kullanın hakkı”  49 yıllığına ihalesiz bir şekilde özel bir şirkete verilmişti. Antalya kamuoyunda kabul görmeyen bu tahsis işlemi de yargı tarafından iptal edilmişti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 238 dönümü park, 250 dönümü ticari alan olan fabrikanın tamamını Antalya halkına kazandırma sözünü vermişti. Başkan Tütüncü, yargının tahsis iptali kararının kesinleşmesinin ardından Dokuma'yı, şehrin ortak aklıyla Antalya kazandırmak için başlattığı girişimlerinde ilk somut adımları atmıştı.

Ortak akıl ürünü olacak

Antalya için çok önemli bir arazi olan Dokuma'yı, şehre kazandırabilmek için ortak aklı harekete geçirmekten başka şanslarının olmadığını vurgulayan Başkan Tütüncü, “İktidarıyla, muhalefetiyle toplumun bütün katmanlarının temsil edildiği böylesi bir çalışma ile güzel bir fikir projesi üretelim istedik. Birlikte üretmiş olduğumuz fikir projesinin üzerinde, (herkes temsil edildiği için) herhangi bir gölge de bulunmayacak. İdare olarak yeşil alanı planlamasını yapmamız mümkündü. Ancak, Antalya’ya mal olmuş, tarihi itibariyle fazla hatıralar barındıran bu eserin gün yüzüne çıkarılmasında ortak aklın ve herkesin katılımının önemli olduğunu düşüncesiyle Dokuma için üretmeye hep birlikte başlıyoruz.” diye konuştu.